Behandelingen

U kunt bij Tandheelkundig Centrum Goirle voor alle tandheelkundige ingrepen terecht. Dat houdt o.a. in:  gebitscontrole, vullingen, implantologie, wortelkanaalbehandelingen, extracties, kronen, bruggen, (gedeeltelijke) prothese’s, mondhygiëne, sealen, eenvoudige gebitsregulatie, bleken en facings. Wij beschikken over een groot röntgen-apparaat dat duidelijke 3D CT-scans van het gebit en z’n omgeving maakt waarop vaak nog niet ontdekte details te zien zijn. Naast dit systeem gebruiken we nog een digitaal afdruk apparaat, een zogenaamde 3D- mondscanner, die het zogenaamde “happen” bij kroon- en/of brugwerk overbodig maakt.

U kunt erop rekenen dat we gebruik maken van zeer geavanceerde apparatuur.  Het doel is zowel een duurzaam als een fraai resultaat.

Meer informatie?

Uiteraard kunt u onze tandartsen en andere medewerkers ook altijd vragen meer gedetailleerde uitleg te geven over een behandeling. Ook kan u uw vraag stellen op mail adres
info@tcgoirle.nl.

Kinderen

Kinderen zijn bij Tandheelkundig Centrum Goirle van harte welkom!

Een tijdig bezoek aan de tandarts is belangrijk voor ieders gebit. Neem uw kind daarom vanaf twee jaar mee naar de tandarts voor controle.

Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers.

Sealen van kiezen bij kinderen

Indien bij kinderen de eerste blijvende kiezen doorbreken rond het 6e levensjaar plannen we een afspraak voor het sealen van deze kiezen. De net doorgekomen kiezen zijn namelijk extra kwetsbaar voor gaatjes omdat ze nog niet gesterkt zijn door de fluoride. Doordat de grote kiezen veel groeven hebben en ver achterin de mond liggen zijn ze moeilijk te poetsen en zitten daarom vaak onder de plaque. De meeste kinderen rond die leeftijd zijn ook dol op zoetigheid. De combinatie zoetigheid en plaque geeft een grote kans op gaatjes. Door de groeven te dicht te lakken (sealen) blijft er veel minder plak op de kies zitten en is er minder kans op gaatjes. Een enkele keer is het nodig om ook de 2e grote kies te sealen.

Mondhygiene

Bij Tandheelkundig Centrum Goirle kunt u ook terecht voor een optimale mondhygiëne. Wij zijn ons er van bewust dat de mond een zeer belangrijk onderdeel van het gezicht is, en daarom alle aandacht verdient. Bij een verzorgd gebit en een stralende lach is een goede mondhygiëne dan ook essentieel. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade  aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Het is prettig om te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over aanslag op de tanden,een slechte adem of een vieze smaak in de mond.

De mondhygiënisten van Tandheelkundig Centrum Goirle kunnen u daarbij helpen door middel van het geven van uitgebreide voorlichting, het voorkomen van bijvoorbeeld cariës (gaatjes) en tandvleesaandoeningen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het uitvoeren van een volledige gebitsreiniging, waarbij plak, tandsteen en aanslag wordt verwijderd.

Esthetische tandheelkunde

Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische tandheelkunde is gericht op de uiterlijke verfraaiing van het gebit en kijkt daarmee verder dan de functionele mondgezondheid. Het wordt ook wel esthetische tandheelkunde genoemd.

De behandeling

Behandelingen kunnen onder andere gericht zijn op het corrigeren van verkleurde tanden, de vorm en positie van tanden. Afhankelijk van het esthetische doel zal gebruik gemaakt worden van verschillende tandheelkundige technieken. Bij de behandeling wordt uitgegaan van het totale aangezicht en de samenhang van het gebit. Daarbij kan worden samengewerkt met een tandtechnicus.

Meer informatie

Cosmetische tandheelkunde is een breed begrip, laat u daarom adviseren door uw tandarts. 

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel vervaardigd uit titanium. Als een eigen tand of kies verloren is gegaan of er nooit is geweest, kan een implantaat in het bot van de kaak geplaatst worden. Het bot groeit vast aan het implantaat (osseoïntegratie). Na verloop van tijd kan er een tand, een kies, een brug of een prothese (klikgebit) op bevestigd worden. Hiervoor wordt de uitneembare prothese vastgeklikt in de mond en daarom spreken we niet meer van een losse prothese.

Afhankelijk van de complexiteit kan de duur van de hele behandeling variëren van 1,5 maand tot 1,5 jaar. In het tijdspad van de behandeling worden globaal de volgende stappen doorlopen:

  • eerste implantaat consult + opstellen behandelplan
  • tweede consult bespreken behandelplan/begroting
  • bot opbouwen (indien nodig)
  • plaatsen van de implantaten
  • vervaardigen van de suprastructuur (kroon, brug of prothese)
  • regelmatig controles

Wij zijn een verwijspraktijk voor implantologie onder leiding van implantoloog dr. E. Tahmaseb en tandarts-implantoloog drs. E. Jans. Vragen kunt u sturen naar mailadres: info@tcgoirle.nl

Wilt u meer informatie over onze implantoloog,  dr. E. Tahmaseb, dan verwijzen wij U graag door naar zijn website: www.tandwerpen.be.

Wortelkanaalbehandeling

Het vakgebied endodontologie houdt zich bezig met het oplossen van problemen die ontstaan vanuit de pulpa van een tand.

De pulpa van een tand is eigenlijk het zenuwcentrum met bijbehorende bloedvoorziening die zich in het centrum van een tand bevindt. Indien er diepe aantasting is door cariës of andere irritaties, kan dit leiden tot ontsteking van dit weefsel dat meestal gepaard gaat met pijn. Op langere termijn kan de pulpa hierdoor afsterven en ook een ontsteking in het kaakbot veroorzaken.

Om deze ontsteking te behandelen moet u dan een wortelkanaalbehandeling ondergaan om op deze wijze het ontstoken of afgestorven weefsel te verwijderen.

Wij zijn een verwijspraktijk voor endodontologie.

Onze endodontoloog, F. Depraet, richt zich op deze behandelingen en vooral op complicaties die kunnen ontstaan zoals kromme wortelkanalen, extra wortelkanalen of verkalking van de wortelkanalen.

Een tandarts-endodontoloog heeft naast de opleiding tandheelkunde een 3-jarige master opleiding genoten in de endodontologie en wordt erkend door de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie (NVvE).

Elke 5 jaar wordt de tandarts-endodontoloog gevisiteerd om te beoordelen of er wordt voldaan aan de eisen om een erkenning te verkrijgen.

De titel ‘tandarts-endodontoloog erkend door de NVvE’ staat garant voor een tandarts met bijzondere kennis en vaardigheid op het gebied van de endodontologie.

Voor meer informatie over endodontoloog F. Depreat, verwijzen wij U graag naar zijn website: www.pvebrabant.nl.

Orthodontie en Invisalign

Tandarts-voor-orthodontie Eric Jans houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met het complete scala aan orthodontische mogelijkheden.

Naast de bekende behandelingen met vaste apparatuur, de zogenaamde brackets, worden ook op uitgebreide schaal behandelingen met  het Invisalign-systeem uitgevoerd.

Hierbij worden doorzichtige kunststof “hoesjes” gebruikt om tanden en kiezen te verplaatsen. Omdat het dunne en doorzichtige hoesjes zijn, zijn ze nauwelijks zichtbaar.

Om de behandeling te plannen wordt een 3D-scan van de tanden en kiezen gemaakt met de mondscanner en digitale foto’s. Er worden dan geen afdrukken meer gemaakt; u hoeft niet meer te “happen”.

Voor meer info zie www.invisalign.nl

Prothese, klik-prothese en Avadent digitale prothese

Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Bruggen, kronen en implantaten niet. Die zitten vast in de mond.

De plaatprothese
De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en -kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. Deze zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen.

De frameprothese
De frameprothese bestaat uit een basis van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of -kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen.

De volledige prothese
Wanneer iemand geen eigen tanden en kiezen meer heeft kan men kiezen voor een volledige gebitsprothese.

Bij de volledige gebitsprothese wordt onderscheid gemaakt in: ‘gewoon’ kunstgebit, implantaatprothese (klikgebit) of schroefgebit.

Een implantaatprothese is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. U kunt implantaten het beste vergelijken met kunstwortels. Ze zien er uit als een schroefje en worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, bijvoorbeeld titanium. De implantaten vervangen de afwezige tandwortels en worden onder plaatselijke verdoving door een van onze ervaren tandarts-implantologen in uw kaak geplaatst. Uw nieuwe prothese wordt op deze implantaten vastgeklikt op een manier zodat u hem gemakkelijk zelf in en uit kan nemen.

Een schroefgebit is een volledige gebitsprothese die met behulp van schroefjes permanent wordt bevestigd op een vier of zestal implantaten. Het gebit zit rotsvast en voelt daardoor als ‘eigen’ tanden. Met behulp van specifieke schroevendraaiers kan een tandprotheticus of tandarts kan het gebit vastzetten of ‘los draaien’.

Op het gebied van prothetiek werken we  nauw samen met H. Cools Tandprothetiek in Goirle, www.kunstgebitenzo.nl, en Tandprothetische Praktijk Baak in Tilburg, www.tppbaak.nl.

Digitale prothese
Sinds kort werken we ook samen met de firma Avadent uit Tilburg, waar de zogenaamde “digitale prothese” vervaardigd wordt.

Hiervoor hoeft u ook niet meer te “happen”, maar wordt er een 3D-scan van de mond gemaakt. Op basis van de nauwkeurige scan wordt de prothese cad-cam gefreesd.

Wederom een innovatief behandelconcept!

Voor meer info zie www.avadent.nl

MEVROUW SWAANS,  GOIRLE

_____________________________________________

Zeer tevreden over de Praktijk. Ook voor mijn kinderen. Wordt goed meegedacht en vriendelijk geholpen!